Ludvig er ikke den som søker de aller største eventyrene (i hvert fall ikke frivillig), men han vet hvordan ordentlig iskrem skal smake. Så hva er vel bedre enn deilig fløteis laget på norske meierivarer, smakt til med ekte vanilje?

Ingerdienser:

Helmelk, fløte, sukker, invertsukker, skummetmelkpulver, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), fortykningsmidler (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel), vanilje 0,25% (invertsukker, naturlig vanilje, fortykningsmiddel (tragakant), konserveringsmiddel (kaliumsorbat)).

Næringsinnhold pr. 100g:
Energi 841 kJ / 203 kcal
Fett 11,6 g
hvorav mettede fettsyrer 7,7 g
Karbohydrater 20,9 g
hvorav sukkerarter 20,9 g
Protein 3,8 g
Salt 0,1 g

Solan elsker jordbær-is, og spiser den helst med Reodor Felgens slurpelyddemper. ”Sjøl itte på de fineste Gelateria i Italia spises is med en så sofistikert innretning”, insisterer Solan. Vi mener isen smaker fortreffelig, også uten slurpelyddemper!

Ingerdienser:

Helmelk, jordbær 21%, fløte, sukker, invertsukker, skummetmelkpulver, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), fortykningsmidler (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel), naturlig jordbær aroma (jordbær, invertsukker, konserveringsmiddel (glyserol)).

                                  
Næringsinnhold pr. 100g:
Energi818 kJ / 197kcal
Fett8,4g
hvorav mettede fettsyrer5,6g
Karbohydrater28g
hvorav sukkerarter26,3g
Protein2,3g
Salt0,1g

Sportsreporter Melvind Snerken er utkalt for å skrive om melkespannkaster Emanuel Desperados uortodokse treningsmetoder. Og hva er vel bedre enn å gjøre jobben samtidig som han får i seg rikelige mengder med sjokolade-is ved hjelp av Felgens unike automatmater?

Ingerdienser:

Helmelk, fløte, sukker, sjokoladebiter 7% (sukker, kakao 44%, emulgator (soya lecitin)), Valrhona mørk sjokolade 6,5% (kakao 80%, sukker emulgator (soya lecitin), naturlig vanilje ekstrakt), invertsukker, skummetmelkpulver, glukose, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), fortykningsmidler (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel). Kan inneholde spor av nøtter, egg, gluten, peanøtt.

                                 
Næringsinnhold pr. 100g:
Energi985 kJ / 237kcal
Fett11,9g
hvorav mettede fettsyrer7,6g
Karbohydrater27,4g
hvorav sukkerarter26,3g
Protein4,9g
Salt0,1g

Hallstein Bronskimlet d.a.y. fikk et brått møte med sin nye lidenskap, men kan ikke få lovprist karamell-isen nok. Han traff på ukjente årer av diktergull i sitt indre etter sammenstøtet, og det skulle ikke forundre oss om det hele kulminerer med en Nobelpris i litteratur!

Ingerdienser:

Helmelk, fløte, karamell 11% (sukker, fløte, glukose, smør, salt), karamellbiter 6% (sukker, glukose, hevemiddel (natriumbikarbonat)), sukker, invertsukker, skummetmelkpulver, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), fortykningsmidler (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel).

                                   
Næringsinnhold pr. 100g:
Energi883 kJ / 211kcal
Fett9,1g
hvorav mettede fettsyrer5,9g
Karbohydrater28,7g
hvorav sukkerarter27,3g
Protein3,9g
Salt0,2g

Det hender Reodor sliter med å finjustere kraften fra sin nye stolthet, en V12 vertikaldreven homogenisator med kvadrupel turbolading og nanoteknlogisk innsprøytning. Men hva smaker bedre når jobben er gjort enn kaffe-is, pakket og turboladet på egen fabrikk?

Ingerdienser:

Kaffe 37%. fløte, sukker, invertsukker, helmelk, skummetmelkpulver, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), fortykningsmidler (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel).

                                   
Næringsinnhold pr. 100g:
Energi849 kJ / 205kcal
Fett11,9g
hvorav mettede fettsyrer7,9g
Karbohydrater21,1g
hvorav sukkerarter21,1g
Protein3,7g
Salt0g

Iskrem fra Flåklypa settes pris på både i bygd og i by, og det ser ut til at lakris-is har en helt spesiell innvirkning på Enkefru Engelschøn-Glads humør. Besøkende har ikke mye valg, her er det bare å bidra til festivitetene!

Ingerdienser:

Helmelk, fløte, sukker, lakrisbiter 5,5% (glukose, sukret kondensert skummetmelk, sukker, fullherdet kokosolje, glukose-fruktose sirup, lakrisekstrakt, aroma, farge (veg. karbon)), skummetmelkpulver, invertsukker, lakrispulver 0,4% (naturlig lakrisekstrakt, melasse), emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), fortykningsmidler (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel).

                                   
Næringsinnhold pr. 100g:
Energi892 kJ / 214kcal
Fett11,5g
hvorav mettede fettsyrer7,9g
Karbohydrater23,8g
hvorav sukkerarter22,5g
Protein3,9g
Salt0,1g